Lakritsbolaget är lika med kvalitet, låga priser och brett sortiment

 

Information för allergiker

Läs alltid innehållsförteckningen på förpackningen innan du äter om du är allergisk eller extra känslig för något.

Vi utgår från tillverkarens uppgifter när vi anger en produkt som glutenfri, laktosfri eller nötfri.

När det står angivet "kan innehålla spår av någonting" innebär detta att allergenen kan finnas i tillverkningslokalen eller att den finns i en annan produkt som tillverkats i samma maskin som produkten ifråga. Därför är det oftast bara de extra känsliga som behöver undvika "spår av"- produkterna.

När vi skriver fri från nötter innefattar det även jordnötter och mandlar.

Lakrits innehåller oftast vetemjöl men numera tillverkas utmärkt lakrits (t.ex. Lakritsfabrikens) istället på rismjöl eller liknande. Det innebär att även glutenintoleranta personer kan njuta av god lakrits.

När det gäller känslighet för mjölkprodukter finns både mjölkallergiker och laktosintoleranta. De produkter som innehåller "spår av" mjölk kommer ofta från tillverkare som producerat mjölkchoklad i samma lokal som mörk choklad. Mörk choklad innehåller som regel ingen tillsatt mjölk.

Men åter igen, läs alltid innehållsförteckningen om du är extra känslig.